tisdag 26 maj 2009

Levande begravd av Peter James

Jag fick höra talas om Peter James och hans "Levande begravd" via min bror. Han sade att "det är en ruskigt spännande bok." Då vi har ganska lika smak när det gäller litteratur misstrodde jag inte det för ett ögonblick. MEN att den skulle vara en riktigt nagelbitare, det hade jag inte räknat med. Spänningen börjar redan från sid 1 och den håller läsaren i ett fast grepp ända tills sista sidan är läst.

"Levande begravd" handlar om Michael Harrison som ska få betalt för gammal ost på hans svensexa. Han och hans kompisar beger sig ut på en pubrunda för att sedan åka ut i skogen. Han blir placerad i en kista - med fastskruvat lock - och nedsänkt i jorden. Det enda han får med sig ner i underjorden är en ficklampa, en tidning och en flaska whiskey. På väg tillbaka till puben kraschar hans kompisar med bilen och Michael lämnas ensam i kistan som långsamt tar in vatten.

Det är endast tre dagar kvar tills bröllopet ska gå av stapeln. Ashley Harper - Michaels fästmö - tar kontakt med kommissarie Roy Grace som sätter igång sökandet efter honom. Den som bäst borde veta var Michael befinner sig säger ingenting alls. Han har nämligen mest att vinna på att Michael aldrig återfinns.

Betyg: 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar