söndag 20 april 2008

American Psycho av Brett Easton Ellis

Nu har jag läst en bok som är helt skruvad. Den heter American Psycho och har absolut ingen handling alls. Huvudpersonen, Patrick Bateman är rik och fruktansvärt fåfäng. Han ägnar flera timmar om dagen åt sitt utseende. Han umgås i fina kretsar och det blir många restaurang-, och krokbesök. Knark passerar också revy. Han har en mörk sida och trots att han nästan säger det rakt ut till sina kompisar är det ingen som snappar upp att han är en massmördare. De våldsamma scenerna när han mördar prostituerade, hundar, barn, uteliggare osv är så detaljerat beskrivna att man nästan kan känna skräcken hos offren.

Boken är gammal, den kom ut 1991 men jag har lyckats undvika den fram till nu. Det är ingen bok jag kommer att rekommendera någon att läsa men om man väl bestämmer sig för att göra det kommer här ett gott råd. Om du är en känslig person och tycker att blod är äckligt gör du klokt i att låta den här boken vara.

Det finns en bok som är snäppet värre än den här. Den handlar om den ryska massmördaren Andrej Tjikatilo. Mer säger jag inte om det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar