fredag 19 juni 2009

Stråk av rött av Elizabeth George

Elizabeth George är - som de flesta nog vet - en amerikansk författare som har Thomas Lynley och Barbara Havers i huvudrollen. Så även i "Stråk av rött".

Kommissarie Thomas Lynley har i sorgen efter sin mördade hustru gett sig av på vandring längs Cornwalls klippiga kust. Han har givit sig iväg utan identitetshandlingar och sin polisbricka har han lagt åt sidan. På sin väg uppför de slippriga stigarna råkar han på en kropp som ser ut att ha fallit från en hög klippa ovanför. Detta får Lynleys polisinstinkter att väckas till liv och han tar sig så småningom till en ensligt belägen stuga där han slår larm. För det är ett mord, det ser ut att vara ett simpelt sådant, men som i de riktigt bra och sinnrika mordhistorierna är det inte så enkelt som det vid första anblicken synes var.

Såväl miljö- som personbeskrivningarna är fullkomligt lysande. Intrigen är uppbyggd på ett genialt sätt. Trots att boken är en tegelsten (701) sidor så blir det aldrig långtråkigt. Cliffhangers finns det gott om. Man måste helt enkelt fortsätta att vända blad för att få reda på hur det hela slutar. Strålande!!

2 kommentarer:

  1. Kul att du tycker att denna bok är så bra! De flesta kommentarer jag hört av läsare är att de tappat intresse för serien efter Lady Helens död...

    Själv har jag inte kommit så långt fram i serien ännu.

    Jag har förresten lagt till din nya blogg i min länklista över bokbloggar! Om du vill får du gärna länka till mig... :-)

    http://www.litt.se

    SvaraRadera