söndag 3 juni 2007

Veckans favoritförfattare

Engelska tv-deckare har alltid fascinerat mig och de slår de amerikanska med hästlängder. Bakom en tv-deckare finns det alltid en författare och en som enligt mig är helt outstanding är Elizabeth George.

Elizabeth George bor i USA men alla hennes böcker utspelar sig i England. Hon har bland annat skrivit: Pappas lilla flicka, Minnet av Edward, En högst passande hämd, Saknaden efter Josef och i fiendens närvaro.

Den senaste i raden som jag har läst heter "Med svek i sinnet". Även om den inte hör genren till så är det en bok som man inte kan lägga ifrån sig. Hon har en fantastisk förmåga att göra läsaren helt uppslukad i handlingen och man bara måste få veta hur boken slutar.

Måste dock erkänna att det kändes lite konstigt att Barbara Havers vapendragare Thomas Lynley inte är med i den här boken. Han måste ju alltid städa upp lite efter Barbaras nyckfulla och inte alltid så väl genomtänkta bravader men i den här boken är hon helt och hållet utelämnad till sig själv. Och med facit i hand så klarar hon av det också, på hennes eget speciella vis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar